08/12/2009 20:18
Doğum Tarihi 1965

Boy 162

Kilo 51

Göz Rengi Kahverengi

Yabancı Dil İngilizce,Almanca

Sinema Filmleri ve Yönetmenleri

Camdan Kalp (Fehmi Yaşar)

TV Yapımları ve Yönetmenleri

Saygılar Bizden (Zeki Ökten)

Süper Baba (Osman Sınav)

Yalnızlar (Tuncer Baytok)

Özgeçmiş

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu. AST, Dostlar, Kenterler ve Tiyatro Stüdyosunda oyunculuk yaptı. 1997-2000 yılları arasında yaşamını Berlin''''de sürdürdü.

Özel Beceriler

Dans, yüzmek, şarkı söylemek

Ödüller

1990-91 En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu. 1992-93 En İyi Oyuncu. 1996 En İyi Kadın Oyuncu. Ayrıca çeşitli basın kuruluşlarından oyunculuk ödülleri.

Xxxxxxxxx

- - - - - - - -

Farklı bir kaynaktan derlenen biyografisi:

1965 yılında Adana'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümlerini bitiren sanatçı, bir süre Almanya'da yaşadı. AST, Dostlar Tiyatrosu, Kent Oyuncuları ve Tiyatro Stüdyosu'nda oyunculuk yaptı. Televizyonda yayımlanan Süper Baba dizisiyle üne kavuştu. 2002 - 2003 Mart ayında "Frida Yaşasın Hayat" projesini, kendi kurduğu Ateş Tiyatrosu adlı yeni bir kadroyla sergiledi.

Ödülleri

En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 1991

En İyi Oyuncu, 1993

En İyi Kadın Oyuncu, 1996

Filmografisi

Bütün Çocuklarım - 2004

Sessiz Ölüm - 2002

Kurşun Kalem - 2000

Saygılar Bizden - 1993

Süper Baba - 1993

Yalnızlar - 1991

Camdan Kalp - 1990

Çalıkuşu - 1986

Asiye Nasıl Kurtulur?

Bay Puntilla İle Uşağı Matti

Küçük Mutluluklar

Şafak Yıldızları

Uğurlugiller

Önceki
Önceki Konu:
Işık Yenersu
Sonraki
Sonraki Konu:
Kazım Kartal

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu