08/12/2009 20:17
Kolaağacıgiller familyasından, Amerika'nın tropik kesimlerinde yaygın bir ağaç olan Theobroma cacao'ya, bu ağacın tohumlarından elde edilen toz hâlindeki ürüne ve bu tozdan hazırlanan ürüne verilen ad.

Kakao ağacı, tropik bölgelerin alçak ve nemli kesimlerinde yetiştirilir. Yüksekliği 12 m'ye ulaşabilen bu kalın gövdeli ağacın 30 cm uzunluğunda derimsi yaprakları, doğrudan ağacın gövdesinden çıkan kötü kokulu, küçük çiçekleri ve 35 cm'ye varan iri meyveleri vardır.

Önceki
Önceki Konu:
Kakadu
Sonraki
Sonraki Konu:
Kakule

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu