08/12/2009 20:17
Zencefilgiller familyasından çok yıllık otsu bitki ve bu bitkinin baharat olarak kullanılan kuru meyveleri.

Hindistan'ın güneyindeki nemli ormanlarda kendiliğinden yetişen bu büyük yapraklı bitkinin, 5 cm çapında yeşilimsi çiçekleri ve 8-15 mm arasında değişen, üç gözlü kapsül yapısında yeşil renkli meyveleri vardır.

Özellikle Yakın Doğu ve Uzak Doğu ülkelerinde baharat olarak yaygın biçimde kullanılan kakuleden, ayrıca iştah açıcı, hazmı kolaylaştırıcı ilâç olarak da yararlanılır.

Önceki
Önceki Konu:
Kakao
Sonraki
Sonraki Konu:
Kalamar

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: