Bilinçaltı Ve Yaşam - Bilgiler
29/09/2014 22:00
Zihinsel yaşamın yüzde doksanından fazlası bilinçaltındadır. Bu nedenle bu harikulade güçten yararlanmayı beceremeyen insanlar çok dar sınırlar içinde yaşamışlar demektir.

Bilinçaltı süreçler hep yaşama dönük ve yapıcıdır. Bilinçaltı-nız bedeninizin kurucusudur ve tüm hayati fonksiyonlarından sorumludur. Günde yirmi dört saat iş başındadır ve hiç uyumaz. Her zaman size yardım etmeye ve sizi tehlikelerden korumaya çalışır.

Bilinçaltınız, sonsuz bir yaşam ve sınırsız bir bilgeliğin mekanıdır; dürtüleri ve fikirleri her zaman yaşamla ilgilidir. Daha güzel daha soylu bir yaşam için gereken görüşlerinizi, arzularınızı, ilhamlarınızı yönlendiren her şey bilinçaltından kaynaklanır. Ta derinlerden inanç duyduğunuz ama akılcı bir biçimde tartışamadığınız şeyler vardır; çünkü bunlar bilinçli zihninizden değil, bilinçaltınızdan kaynaklanmaktadır. Bilinçaltınız sizinle konuşurken sezgileri, içgüdüleri, önsezileri, imaları, dürtüleri ve fikirleri kullanır ve size hep yükselmenizi, geçiş yapmanızı, büyümenizi, ilerlemenizi, maceraya atılmanızı ve daha yükseklere çıkmanızı söyler. Yaşama, başkalarının yaşamlarını kurtarma dürtüsü bilinçaltınızın derinlerinden gelmektedir.

Örneğin, 18 Nisan 1906'daki San Francisco depremi ve yangını sırasında, uzun yıllardan beri yatağa bağlı olan sakatlar ve yatalaklar ayağa kalkmışlar ve son derece şaşırtıcı cesaret ve dayanıklılık örnekleri vermişlerdir. Ne pahasına olursa olsun başkalarını kurtarma arzusu öyle derinlere yer etmiştir ki bilinçaltları da buna göre karşılık vermiştir.

Büyük sanatçılar, müzisyenler, şairler, konuşmacılar ve yazarlar bilinçaltlarındaki güçleriyle işbirliği içinde yaşayarak, yaratıcılığı ve esini oradan alırlar.

Örneğin, Robert Louis Stevenson uyumadan önce kendisine öyküler yaratması için bilinçaltını görevlendirirdi. Bankadaki hesabı azaldığı zamanlarda, bilinçaltından, kendisine iyi ve iş yapacak heyecanlı öyküler vermesini istermiş. Stevenson derinlerdeki zihninin ona istediği öyküyü parça parça, adeta bir dizi halinde verdiğini söylemiştir. Bu örnek, bilinçli zihninizin hiçbir fikir veremediği durumlarda bilinçaltınızın nasıl yücelik ve bilgelik dolu yardımlarda bulunabildiğini göstermektedir.

Mark Twain, çevresindeki insanlara, pek çok fırsatta hayatı boyunca hiç çalışmadığını fısıldamıştır. Onun mizah anlayışı ve kıvrak zekasının kaynağı, bilinçaltının tükenmez deposunun kapısını tıklatmasında yatmaktadır.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: