Kalın bir bardağın içine çok sıcak su koyduğumuzda içi genişler,  yani bardak genleşir. Bardağın iç kısmı böylece dış kısmını iter. Dış kısmı ise genişleyecek zaman bulamaz ve bu yüzden çatlar.

Cam, sıcağı pek sevmez. Bardağın ani ısı değişikliklerinin etkiside kalan iç kısmı dış kısmına göre daha hızlı genişler. Bu durumda oluşan çatlaklar kırılmaya yol açar. Bu nedenle soğuk meşrubat içilmiş veya soğuk ortamdan çıkarılmış bardağa sıcak su koymamak gerekir.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
Son Ziyaretler:
© 2015 Bilgiler
Coğrafya