08/12/2009 20:19
PROF. DR. CENGİZ ERUZUN

1941 yılında Fındıklı/Rize'de doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi MF-Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve Restorasyon Meslek Y.Okulunda öğretim üyeliğini sürdürmektedir. Öğrencilik yıllarında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde arkadaşlarıyla Türk Halk Sanatları Araştırma Derneği'ni Kurdu. Dernek etkinlikleri içinde Doğu Karadeniz (1969), Güneybatı Anadolu (1970), Artvin yöresi (1971), Güneydoğu Anadolu (1973), geleneksel mimari çalışmalarına katıldı. Karadeniz araştırma gezilerini yürüttü. 1972 Yılında mezun olduğu kurumda asistanlık görevine başladı. 1973 den sonra Türk Halk Sanatları Araştırma Derneği'nin kapatılması üzerine Karadeniz, Kütahya, Tekirdağ, Edirne, Birgi, Amasya, Safranbolu, Zeytinbağı/Trilye/Diyarbakır, Urfa, Mardin, Antalya, Kayaköyü/Kaş, Çanakkale, İzmit, İznik, Amasra başta olmak üzere pekçok Anadolu yerleşmelerinde kişisel olarak araştırmalar yaptı.

Kültürel sürekliliğin sağlanması, çevrenin korunması ve kamu yararının gözetilmesinde, demokratik ortamın, ancak sivil toplum kuruluşlarıyla sağlanabileceğine olan inancını yaşama geçirmek üzere, 1984 de Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği'ne girdi. 1986'da başlamak üzere derneğin çalışmalarında etkin görevler aldı. Eruzun halen çevre, kültür ve kamu haklarını korumaya yönelik16 sivil kuruluşa üyedir. 1991'den bu yana Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Mütevelli Heyet Üyeliği , Karadeniz Kültür ve Çevre Derneği Başkanlığı, 1992 yılı başından itibaren Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği II.Başkanlığı, 1995 yılından itibaren Güzel Sanatlar Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mart 1996'dan itibaren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanlığı görevlerini de üstlenmiştir.

Önceki
Önceki Konu:
Ahmet Bilgili
Sonraki
Sonraki Konu:
Çağatay Koçar

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu